Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Exerciții de simulare a incendiilor au avut loc la o benzinărie Petrom

Premieră în Republica Moldova. Un amplu exercițiu de simulare a unor incendii a avut loc în cadrul rețelei de benzinării Petrom. Mai mulți angajați ai companiei, pompieri, polițiști, precum și medici ai Serviciului de ambulanță au participat la simulare, prima de acest gen din Republica Moldova. În cadrul exercițiului au fost realizate mai multe scenarii ale unor situații de urgență care ar fi avut loc în cadrul unui depozit și a unei stații Peco.

Într-un prim scenariu, a luat foc un rezervor cu combustibil. După declanșarea alarmei sonore, a avut loc evacuarea personalului și pornirea automată a stingerii incendiului cu spumă. În ipoteza în care incendiul s-a extins, existând riscul unei explozii, angajații au cerut intervenția pompierilor. Veniți la fața locului, aceștia au localizat și au lichidat incendiul în timp scurt.

Totodată, a avut loc simularea unui incendiu izbucnit din cauza vegetației din imediata apropiere a căii ferate, acolo unde era descărcată o cisternă cu petrol.

https://www.youtube.com/watch?v=uGpqOIf9swo&feature=emb_logo

„Principala prioritate a companiei noastre este siguranța angajaților și clienților noștri, iar pentru noi este foarte important să organizăm astfel de exerciții pentru a testa capacitățile noastre de reacție în asemenea situații”, a declarat Angel Tukhov, director general Petrom Moldova, care a venit să asiste personal la simulări.

Într-un alt scenariu, produs la o stație Petrom, un automobil și o autocisternă au luat foc. Și în acest caz, angajații stației au reacționat prompt, fiind deconectate pompele prin apăsarea butonului de avariere. În timp ce personalul a fost evacuat, a fost anunțat serviciul 112 pentru solicitarea intervenției pompierilor. Totodată, a fost pornit în mod automat sistemul de stingere a incendiului cu spumă. Ajunși la fața locului, pompierii au neutralizat incendiul.

„Noi întreprindem toate măsurile pentru siguranța clienților și angajaților din stațiile noastre, fapt demonstrat și de exercițiul de astăzi, unde totul a fost prompt și foarte rapid”, a declarat Ion Badia, senior expert HSSE în cadrul Petrom.

La aplicații au participat 11 salvatori și pompieri ai garnizoanei municipiului Chișinău cu 3 autospeciale de intervenție. Totodată, fiecare angajat Petrom implicat în exerciții și-a îndeplinit responsabilitățile în strictă conformitate cu instrucțiunile și regulamentele existente.

„Acest tip de exercițiu este o premieră pentru Republica Moldova, în special pentru industria noastră. Suntem prima rețea de benzinării care simulează genul acesta de exercițiu, dat fiind faptul că, pentru noi, siguranța noastră și a clienților noștri este prioritatea numărul unu”, a declarat Ariadna Chitic, marketing manager al companiei Petrom Moldova.

Petrom este una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova. Misiunea acesteia este de a distribui carburanți de cea mai înaltă calitate, precum și a crește în mod sustenabil compania, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi economiei Republicii Moldova.