Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

De la combustibil gratuit, până la găzduirea familiilor de refugiați. Petrom Moldova depune eforturi pentru ajutorarea cetățenilor din Ucraina

În ultimele două săptămâni, sute de mii de refugiați au ajuns în Republica Moldova, după ce au fugit din calea războiului. Din primele zile, compania Petrom și-a concentrat forțele pentru a fi alături de cetățenii din țara vecină și a le asigura strictul necesar. Astfel, în colaborare cu organizațiile caritabile, Petrom a sprijinit achiziția de urgență a îmbrăcămintei pentru copii și adulți, a produselor de primă necesitate, a alimentelor, oferind, totodată, combustibil gratuit pentru a răspunde nevoilor de transport și prim ajutor ale refugiaților.

Majoritatea angajaților Petrom din Chișinău au decis să „adopte” câte o familie de refugiați din țara vecină.  

O mamă cu trei copii, care a reușit să fugă din Harikov doar cu câteva ore înainte să-i fie bombardată casa, a fost găzduită în casa lui Ion Badia, manager al departamentului HSSE la Petrom.

„Pe Natalia am întâlnit-o la intrarea în Moldova, unde eram voluntar. Am văzut disperarea din ochii ei și m-am oferit să o ajut. Natalia mi-a povestit că și-a lăsat tatăl, fratele și soțul să lupte, cu riscul de a nu-i mai putea vedea vreodată. Ei s-au trezit de la zgomotul sirenei și a împușcăturilor reușind în numai 15 minute să-și pregătească un rucsac cu strictul necesar. A luat primul tren spre Odesa împreună cu copiii săi și apoi ei și-au continuat drumul spre Moldova, iar acum sunt în siguranță. Încerc să-i ajut atât cât este posibil în această perioadă extrem de dificilă”, spune Ion Badia. 

În ultimele două săptămâni, mai mulți angajați ai Petrom s-au implicat în calitate de voluntari, iar unii au făcut donații, la care s-a alăturat și compania. 

Împreună cu directoarea asociației „Ajută un om”, Doina Cernavca, Petrom a participat la transportarea cetățenilor către centrele de refugiați, zilnic fiind organizate 2-3 curse. 

Compania a contribuit financiar la procurarea și prepararea prânzurilor calde, care au fost ulterior oferite centrelor de refugiați de către Misiunea Socială „Diaconia”. Totodată, Petrom a donat combustibil pentru această organizație caritabilă, dar și pentru unele instituții de stat, precum Agenția Națională Transport Auto, care a participat la transportarea refugiaților către centre.

„Petrom Moldova deține întâietatea pe piaţa autohtonă a produselor petroliere, motiv pentru care suntem conștienți că avem responsabilitatea să ne implicăm activ în viaţa comunităţii noastre. Solidaritatea în această perioadă dificilă e mai mult decât necesară și este de datoria noastră să fim alături de oamenii care au nevoie de susținere și căldură. Le mulțumim asociaților de caritate care au colaborat cu noi, le suntem recunoscători pentru dedicație și compasiune. Noi rămânem deschiși să-i ajutăm în continuare pe cei care au atât de mare nevoie de noi în aceste clipe", a declarat Ariadna Chitic, marketing manager al companiei Petrom Moldova. 

În mai multe stații Petrom sunt instalate boxe de colectare a produselor neperisabile, care sunt ulterior, distribuite refugiaților. Astfel, oricine își dorește poate contribui la ajutorarea cetățenilor din Ucraina. 

Boxele sunt instalate la următoarele adrese: 

  • mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109
  • mun. Chișinău, str. Milescu-Spătaru, 11/1
  • mun. Chișinău, str. Alba-Iulia, 117
  • mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1