Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

O călătorie în lumea cafelei. Petrom lansează un nou gust intens - Viva Guatemala

Pe lângă combustibili de calitate, Petrom ține să-și impresioneze clienții și cu o cafea aromată, perfectă pentru a începe ziua cu multă energie și bună dispoziție. Pe 8 aprilie, compania lansează o cafea nouă, cu un gust special. Este vorba despre Viva Guatemala, produsă din boabe de cafea crescute la mare altitudine, în America Centrală. Noua cafea va fi disponibilă în zona Gastro a benzinăriilor Petrom din toată țara.

Pe lângă combustibili de calitate, Petrom ține să-și impresioneze clienții și cu o cafea aromată, perfectă pentru a începe ziua cu multă energie și bună dispoziție. Pe 8 aprilie, compania lansează o cafea nouă, cu un gust special. Este vorba despre Viva Guatemala, produsă din boabe de cafea crescute la mare altitudine, în America Centrală. Noua cafea va fi disponibilă în zona Gastro a benzinăriilor Petrom din toată țara, iar, în ziua lansării, va fi oferită în mod gratuit clienților între orele 6:00 dimineața și 12:00 ziua.

Guatemala este o țară cu zone climatice diferite, iar ceea ce o reprezintă sunt cei peste 30 de vulcani, dintre care unii sunt activi. Potrivit specialiștilor, solul vulcanic este foarte fertil și bogat în nutrienți, ceea ce oferă condiții perfecte pentru creșterea arborilor de cafea.

100% boabe Arabica

Cafeaua Viva Guatemala este produsă din boabe 100% Arabica, din soiurile Caturra și Bourbon. Boabele provin din regiunea Antigua, o zonă în care tradiția de recoltare a cafelei este transmisă din generație în generație. La altitudine de 1.500-1.800m, coacerea este mai lentă, iar, în rezultat, gustul cafelei devine mai complex. De altfel, recolta din anii 2020-2021 s-a dovedit a fi una de o calitate excepțională, datorită condițiilor meteorologice favorabile.

Pentru cafeaua Viva Guatemala au fost selectate doar cele mai bune boabe, care sunt prăjite mai puțin în comparație cu amestecurile. Astfel, s-a reușit scoaterea în evidență a bogăției aromelor fructate ale cafelei. Totodată, aceasta are aciditate redusă, cucerind cu notele fine de ciocolată.

În Republica Moldova, Petrom deține 69 de stații de alimentare, fiecare fiind dotată cu un magazin care funcționează 24/7. 25 de stații Petrom din țară includ o zonă Gastro. Aici, într-o ambianță relaxantă, puteți savura o cafea, precum și sandwich-uri sau produse de patiserie. La moment, în zonele Gastro de la Petrom este servită cafeaua Viva Columbia. Începând cu 8 aprilie, aceasta va fi înlocuită cu Viva Guatemala.