Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Petrom îi învață pe micii pietoni să traverseze strada în siguranță

Pentru mii de copii din țară, drumul spre școală și înapoi acasă este plin de pericole din cauza traficului intens de mașini, a lipsei semafoarelor sau trecerilor pietonale. Pe timp de iarnă, riscurile se multiplică, întrucât, în zonele slab iluminate, șoferilor le este mai greu să-i observe pe micii pietoni. Dorind să facă o diferență și să-i ajute pe copii să se simtă în siguranță, Petrom Moldova continuă campania „Creștem pietoni responsabili”, în cadrul căreia elevii școlilor din țară învață regulile de circulație într-un mod interactiv. 

Primii beneficiari ai campaniei au fost elevii claselor primare din Liceul „Ion Inculeț” din satul Vorniceni, raionul Strășeni, și din Liceul „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei, care au avut parte de o lecție mai puțin obișnuită. 

Aceștia au urmărit cu mare interes un spectacol în care animatorii, care au jucat rolurile unui polițist, a unui șofer și a unei mașini de curse, le-au povestit la ce trebuie să acorde cea mai mare atenție atunci când traversează strada. 

„Ei sunt mici, copiii învață zi de zi, regulile este necesar de actualizat, de amintit de fiecare dată și, din acest considerent, activitatea de astăzi are un impact asupra educației lor”, a declarat Mariana Mardari, profesoară în cadrul Liceului „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei.

Profesorii spun că unii elevi din clasele primare vin la școală fără a fi însoțiți de părinți, iar respectarea regulilor de circulație rutieră este esențială pentru siguranța lor. 

„Școala se află mult mai departe decât centrul satului și copilul are de mers o distanță de 2-3 kilometri pentru a ajunge la școală. E foarte important să cunoască cum să se comporte în trafic. Lansarea campaniei e binevenită, sper să crească gradul de responsabilizare a copiilor”, spune Vera Botnaru, directoarea Liceului Teoretic „Ion Inculeț”.

La final, micii pietoni au primit câte o carte de colorat, unde sunt descrise regulile de circulație rutieră, precum și benzi reflectorizante, pe care elevii le-au agățat de ghiozdane pentru ca să poată fi văzuți mai bine de șoferi, atunci când afară este întuneric. 

„Pentru desfășurarea campaniei am ales în mod prioritar școli care sunt amplasate lângă carosabil, fiindcă anume în asemenea cazuri, riscul producerii accidentelor rutiere este mai mare. Prin intermediul acestei campanii ne dorim în primul rând să diminuăm numărul de accidente din traficul rutier cu implicarea pietonilor - copii. Pentru că, în trafic, siguranța fiecăruia contează! Săptămână viitoare urmează să continuăm campania mergând și în alte școli din țară”, a declarat Ariadna Chitic, Marketing Manager Petrom Moldova.

Implicarea socială este unul dintre principiile de bază ale companiei Petrom Moldova, care, pe parcursul anului, a lansat mai multe inițiative, precum: „Solidaritate fără Granițe”, „Ludobus: Educația rutieră în localitățile rurale”, Plantarea „Pădurii Petrom”.