Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Petrom Moldova lansează o campanie de Educație rutieră pentru copii din localitățile rurale

De Ziua Copilului, Petrom Moldova în parteneriat cu Misiunea Socială Diaconia, lansează campania de învățare a unor comportamente pozitive privind securitatea în trafic pentru copiii din localitățile rurale. Un proiect cu impact și binevenit mai ales în perioada vacanței de vară, atunci când cei mici sunt mai puțin supravegheați de adulți și își petrec timpul liber afară.

Campania face parte din cadrul programul „Ludobus” - un serviciu inovativ de educație nonformală pentru copii din localitățile rurale.

Startul campaniei a fost dat în Ratuș, raionul Criuleni, acolo unde pe stadionul din localitate s-au adunat peste 120 de copii dornici de lucruri noi. Aceștia au învățat prin intermediul jocurilor interactive care sunt regulile de circulație de bază, importanța acestora, familiarizarea cu terminologia specifică, ce înseamnă să fii pieton, cum trebuie să traverseze trecerile marcate cu zebră, cum să utilizeze corect semaforul sau ce presupun anumite indicatoare rutiere.

„Ne bucurăm de ziua de 1 iunie responsabil și conștient. Cu această ocazie, am demarat un proiect datorită căruia, timp de șase luni, vom informa copii din diverse localități ale Republicii Moldova despre importanța cunoașterii regulilor de circulație, riscurile nerespectării lor, drepturile pietonilor prin intermediul unor activități în aer liber menite să dezvolte ingeniozitatea și gradul de informare a celor mici. Prin intermediul acestei campanii ne dorim în primul rând să diminuăm numărul de accidente din traficul rutier cu implicarea pietonilor - copii. Pentru că, în trafic siguranța fiecăruia contează!”.

Marketing manager al companiei Petrom Moldova, Ariadna Chitic

„E important să știm că, buna cunoaștere a regulilor de circulație poate reduce întâmplările mai puțin plăcute. De asemenea, la vârste cât mai fragede, copiii trebuie să vadă în cei din jur un model privind respectarea regulilor de circulație. Iar atunci când vor fi nevoiți să meargă singuri pe stradă să cunoască regulile elementare.”

Director executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”,  Igor Belei

Într-un parteneriat de Responsabilitate Socială Corporativă, Petrom Moldova acoperă costurile logistice pentru 6 ateliere livrate de Ludobus. Proiectul se va desfășura de la 1 iunie 2022 în 6 localități rurale din Moldova.