Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide
img_Header_Articole_CSR_1100x367

Responsabilitate Socială

Pentru compania „Petrom-Moldova" responsabilitatea socială este importantă. Deoarece deţinem întâietatea pe piaţa autohtonă a produselor petroliere avem responsabilitatea să ne implicăm în viaţa comunităţii şi a societăţii în care trăim. Responsabilitate socială este parte din strategia de management a companiei. Este mai mult decât filantropie. E acţiunea care generează încredere.

Duminică, 30 aprilie, Petrom Moldova vă așteaptă în Piața Marii Adunări Naționale la prima ediție a Duathlon Chișinău 2017!

“Duathlon Chișinău 2017” este primul concurs de Duathlon din Republica Moldova. Este organizat de către Federația de Triathlon din Republica Moldova în parteneriat cu Clubul sportiv Sport Park și are drept scop promovarea modului sănătos de viață, a sportului în aer liber și Duatlonului ca sport de masă. Această competiție se adresează oricărui pasionat de Duathlon, bicicletă sau alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite participarea.

Distanțe:

Sprint duathlon (300 MDL)

  •  Alergare 6km (2 ture)
  • Bicicleta 21km (7 ture)
  • Alergare 3km (1 ture)

Super Sprint duathlon (200 MDL)

  • Alergare 3km (1 ture)
  • Bicicleta 9km (3 ture)
  • Alergare 1,5km (1/2 ture)

Fun duathlon (FREE)

  • Alergare 3km (1 ture)
  • Bicicleta 9km (3 ture)

Regulament: http://ftrm.md/duathlon2017/regulament/

Înregistrare: http://ftrm.md/duathlon2017/inregistrare/

Petrom Moldova vă propune spre vizionare spectacolul „NU STRIGA LA MINE!”, montat de către Teatrul M.A.D.E., în cadrul unui proiect social-cultural care abordează o problemă ce a devenit un "fenomen" negativ în societatea noastră – violența în familie.

„Nu striga la mine” este un spectacol – document, despre impactul negativ al violenței domestice și repercusiunile sale asupra generației viitoare.

  • Un spectacol care scoate în prim-plan problemele care determină această violență și impactul asupra copiilor.
  • Un spectacol care reflectă exact acest “fenomen” negativ și la rândul său, permite să înțelegem mai bine imperfecțiunile noastre și să rezolvăm problema violenței domestice și educarea tinerei generații pe valori sănătoase ale familiei.

Acest proiect a fost realizat de Teatrul M.A.D.E, cu susținerea Ambasadei SUA la Chișinău, UN Women, Coaliției Naționale Viață fără Violență în familie, Companiei Petrom Moldova și Asociației Inimă Mare, în perioada 12 octombrie 2016 – 25 ianuarie 2017, în 7 localități ale Republicii Moldova.

Chișinău, 1 februarie 2016. Petrom Moldova lansează campania socială „Petrom pentru siguranța copilului tău” orientată spre sporirea securității rutiere a copiilor. Campania include instruirea copiilor de vârstă pre-școlară privind securitatea în trafic și sporirea vizibilității marcajelor pentru pietoni.

Campania „Petrom pentru siguranța copilului tău” va avea loc pe parcursul anului 2016 și planifică instruirea a peste 600 de copii în securitatea rutieră, precum și amenajarea trecerilor pietonale din preajma a 24 de grădinițe din mun. Chișinău și mun. Bălți.

Astfel, 15 „ambasadori” Petrom – studenți și masteranzi selectați în urma unui concurs, vor fi ghidați de Inspectoratul Rutier de Poliție din Republica Moldova, astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune practici de învățare despre siguranța în trafic. Instruirea va dura în perioada februarie-septembrie 2016, în grădinițele din mun. Chișinău și Bălți.

În acest sens, Petrom Moldova încurajează publicul, în special părinții, să semnaleze pe pagina oficială de FB/PetromMoldova grădinițele care nu dispun de treceri pietonale, astfel să contribuie la sporirea siguranței rutiere  a copiilor.

Partenerii Campaniei „Petrom pentru siguranța copilului tău” sunt:  Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Municipiului Bălți, Inspectoratul Național de Patrulare, Ministerul Educației, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo” și Automobil Club din Moldova.

Campania „Petrom pentru siguranța copilului tău” este lansată la inițiativa Petrom Moldova, având raza de acțiune inițială mun. Chișinău și mun. Bălți și este planificată să deruleze pe parcursul anului 2016.

Petrom Moldova va fi sponsorul general al celui mai important eveniment sportiv al acestui an - Maratonul Internațional din Chișinău, ediția a II-a. Practicarea sportului este una din valorile corporative ale Petrom Moldova, de aceea este atât de important pentru echipa companiei să susțină dezvoltarea sportului în țara noastră. Pentru Petrom Moldova, anul 2016 a fost stabilit „Anul Sportului” și ne dorim calificarea echipei pentru titlul “Cel mai sportiv colectiv al Republici Moldova” participînd la cursa de 10 km!

În luna ianuarie 2016, Maratonul Internaţional din Chişinău a primit statutul oficial AIMS devenind membru al Asociației Internaționale de Maratoane și Curselor de Distanță. Acum Maratonul Internațional din Chișinău 2016 este inclus în calendarul oficial AIMS.

Al II-lea Maraton Internațional din Chișinău va avea loc la data de 17 aprilie 2016. Înregistrarea electronică este deja deschisă și va fi activă până în data de 15 aprilie 2016.

La data de 4 noiembrie 2016 echipa Petrom Moldova s-a alăturat locuitorilor orașului Căușeni la Campania de înverzire a Parcului Central și a malului Râului Botna.

Compania noastră a răspuns prompt la îndemnul Primăriei Căușeni și al Centrului Informațional Tighina, susținând acest proiect atât prin asigurarea combustibilului necesar săpării gropilor, cât și prin sădirea propriu-zisă a pomilor. Astfel, într-o singură zi au fost plantați peste 4000 de copaci de 15 specii diferite.

Petrom Moldova consideră că ocrotirea și reabilitarea mediului înconjurător este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în special a companiilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării noastre. De aceea, implicarea echipei Petrom Moldova în activități de plantare a pomilor va deveni în timp o tradiție frumoasă.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, Petrom Moldova, prin intermediul Asociației pentru Educatie „Neoumanist" a organizat, astazi, 15.04.2015, o acțiune caritabilă destinată persoanelor în etate din rl. Strășeni.

Angajații Petrom Moldova au mers în casele bătrânilor pentru a le oferi atît căldura sufletească de care sunt lipsiți, cît și produse alimentare și de igienă.  Un gest aparent simplu, însă care aduce sentimente de bucurie și de emoție în sufletele celor nevoiași.

De asemenea, Compania a făcut o donație către cantina socială din cadrul Centrului de zi al Asociației „Neoumanist".

Acțiunea desfășurată în  cadrul Campaniei de colectare de fonduri „Bucură bătrînii de Paști!”.

Cu toții am fost copii și știm cît de mult ne bucuram cînd primeam careva jucării în dar. Din pacate, sunt copii care sunt limitați de astfel de bucurii. Sunt copiii aflați în situații sociale delicate pentru care culorile jucăriilor sunt prezente doar in visele loc inocente.
 
Anual, Compania Petrom Moldova se mobilizează în organizarea diverselor  proiecte de caritate  fiindcă încurajează Comportamentul Social Responsabil și promovează valorile acestuia.

Astazi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, peste 500 de copii din Case Internat, Centre de Plasament și familii social-vulnerabile au fost vizitați de  voluntarii Petrom Moldova care au  distribuit atît jucării cît și zîmbete celor mici. Au fost alături de acei copii cu sufletul deschis oferindu-le și o caldă imbrațișare de care duc atîta  lipsă.

Să aduci zîmbetul pe buzele copiilor din centre de plasament și orfelinate și să faci tot ce iți stă în putință pentru a le imbunătăți calitatea vietii este o satisfacție personală unică, pe care o trăiești destul de rar în viață. 

Duminică 26 aprilie 2015, echipa Petrom Moldova vă așteaptă în Piața Marii Adunări Naționale pentru prima ediție a  MARATONULUI INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU! Alături de echipa Petrom vor lua startul alergători amatori şi profesionişti din întreaga lume.

Maratonul Internaţional din Capitală va cuprinde patru probe, însă cea mai aşteptată este cea de 42 de kilometri pe străzile din Chişinău. Astfel, pe 26 aprilie 2015, principalele străzi ale capitalei se vor transforma în piste de alergare încăpătoare, cu loc pentru fiecare

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri vă rugăm să accesaţi site-ul oficial al maratonului 

www.marathon.md

Deja a devenit o  frumoasă tradiție pentru echipa Petrom Moldova ca în ajunul sărbătorilor să aducă un strop de  fericire acelor copii care sunt mai puțin fericiți decât  noi - cei care avem o mama, un tata, o casă și o pâine pe masă. Pentru mai mult de 2 ani, conducerea companiei ajută Casa Internat pentru copii cu dezabilități mintale (baieți) din Orhei pentru realizarea proiectelor sociale. La sfirsitul anului 2013,  Casa Internat a primit în dar imobilier pentru copii care au și contribuit la asamblarea acestuia alături de echipa noastră. Aceasta a fost o experientă unică atât pentru ei cât și pentru Petrom.  De asemenea, li s-a montat si  linoleum nou în camerele baieților pentru a le improspăta atmosfera.

În acest an compania Petrom Moldova își propune să împărtășească puțină căldură sufletească și o mulțime de zîmbete cu cei de peste 200 de copii și tineri ce suferă de afecțiuni psihice, locomotorii și altele extrem de grave. Pentru a face posibilă sărbătoarea lor – Ziua Internationala a Copilului, echipa Petrom Moldova le-a adus 2 trambuline, dulciuri si înghețată și astfel s-au distrat împreună dorindule o vacanță frumoasă! Trambulinele au fost montate iar cei mai ageri copii au încercat trambulinele după ce au fost  instructați.

Deși mulți dintre ei sunt abandonați, cu mințile pierdute ireversibil, schilodiţi de destin, acești copii privesc viața cu încredere, se bucură de orcie gest și sunt fericiţi în lumea lor colorată.

Compania Petrom Moldova va oferi în continuare ajutor acestor copii care au nevoie de sprijin din partea societații.

În cadrul proiectului de vară - Chișinău Youth Music Fest, compania Petrom Moldova a fost unul din sponsorii acestui eveniment și anume mult așteptata „Gală Valentina Naforniță” care a avut loc la data de 24 august 2014, la Palatul Republicii din Chișinău.Evenimentul a reunit oaspeți aleși, printre care și maestrul Eugen Doga, care a admirat-o pe soprană chiar din sală. 

Fețe luminoase, atmosferă feerică, muzică interpretată cu multă pasiune la Gala de Operă a Valentinei Nafornița ne-a oferit un sentiment profund de mandrie și curaj de a privi cu mai multă încredere spre viitorul muzical al Moldovei.

Compania Petrom Moldova consideră importantă  susţinerea tinerelor talente din Republica Moldova şi contribuie în mod activ la sprijinul a cât mai multor proiecte în acest sens. Petrom Moldova acordă o deosebită atenţie dezvoltării şi promovării evenimentelor culturale desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova.

Fruit Challenge Moldova – este o campanie în cadrul căreia  sunt provocate companii, dar și persoane fizice să cumpere și să doneze fructe și legume moldovenești celor care au nevoie de ele (case de copii, orfelinate, școli, grădinițe etc.).  Astfel stimulând  consumul de produse autohtone și susținerea producătorilor autohtoni!

În perioada septembrie – octombrie, Petrom Moldova s-a alăturat campaniei initiate de Agora, Fruit Challenge Moldova. Compania si-a propus sa distribuie circa 10 tone de legume si fructe pe intreg teritoriul tarii.

Primul lot de fructe și legume au fost livrate următoarelor instituții: Casa Internat pentru copii cu deficienţe mintale (fete) or. Hînceşti, Cantina Sociala Comuna Stăuceni, Direcția Educație Tineret Sport, Azilul Republican de bătrâni, Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa „Orfeu” (școală și grădiniță), și în alte 48 Asociatii Obstesti și Scoli Internat de pe întreg teritoriul tării.

Prin implicarea echipei Petrom Moldova în campania Fruit Challenge Moldova se contribuie la susţinerea păturilor social vulnerabile care au nevoie de o alimentaţie sănătoasă. Prin această donaţie de fructe Petrom Moldova manifestă de asemenea solidaritate faţă de producătorii autohtoni de fructe de calitate şi îndeamna celelalte instituţii şi organizaţii din Republica Moldova să se alăture acestei campanii iniţiate la sfârşitul lunii august 2014.

Acțiunea face parte din programul de responsabilitate socială corporativă a companiei Petrom Moldova orientată spre implicarea activă în viața social-culturală a Republicii Moldova prin susținerea unui șir de proiecte de solidaritate socială.

Compania Petrom Moldova a fost unul dintre partenerii acţiunii de binefacere  “Caravana de Crăciun” ce s-a desfăşurat în perioada de 11 - 22 decembrie 2014. Caravana a vizitat  24 localități inclusiv  6 şcoli-internate, 2 şcoli speciale, 2 şcoli de meserii,  2 centre de reabilitare, o casa de copii, şi 8 şcoli din mediul rural şi a dăruit minunata poveste de Crăciun celor  3 060 copii.

Proiectul Caravana de Crăciun este o acţiune de caritate pentru copii-orfani din şcolile-internat ale RM și se desfăşoară pe parcursul a 18 ani fiind organizată de catre Fundaţia Caritabilă pentru Copii.  În ajunul Anului Nou şi Crăciunului  liceele capitalei pregătesc cadouri dulci  şi programe  feerice  şi pleacă  în şcolile-internat şi satele îndepărtate ale Republicii.

În acest an elevii au pregătit scenete cu costume de carnaval, cu glume, iar apoi au oferit cadouri. Scopul principal este unul educativ: copii au văzut că există o altă viaţă, unde nu te simţi protejat şi iubit de cei mai dragi oameni – familia. Această interacţiune a copiilor din capitală cu copii din internat va schimba relaţiile liceenilor şi şcolarilor cu părinţii, profesorii şi semenii lor.

Acţiunea face parte din programul de responsabilitate socială corporativă a companiei Petrom Moldova orientată spre implicarea activă în viața social-culturală a Republicii Moldova prin susținerea unui șir de proiecte de solidaritate socială și educație.

În luna decembrie 2013 pe rafturile magazinelor Petrom-Moldova din Chișinău au apărut primele genți confecționate din materiale ecologice, marca ecoVOX. Gențile sunt produse de către mamele persoanelor cu dizabilități și angajații din serviciile sociale împreună cu persoanele cu dizabilități intelectuale. Banii câștigați de pe urma vânzării genților îi vor ajuta să ducă o viață mai calitativă și decentă.

„Intenționăm să vindem gentuțe în toate magazinele din țară. Așteptăm doar să fie confecționate. Și angajații noștri sunt gata să contribuie, să cumpere gentuțe și să le dăruiască”, a declarat Ecaterina Danu, Manager Administrare Magazine și Gastro Petrom-Moldova. „E de menționat faptul că gentuțele se vând cu prețul de la producător, astfel Petrom-Moldova nu are nici un profit de pe urma lor – pur și simplu vrem să acordăm suport persoanelor cu dizabilități”, a mai adăugat ea.

Gentuțele ecoVOX erau până nu demult vândute doar în cadrul expozițiilor și târgurilor. Acestea sunt confecționate după o tehnică folosită în Mexic și care a ajuns în Moldova prin Turcia. Materialul folosit la crearea lor este reciclabil și a fost proiectat să reziste sute de ani. Doamnele care le confecționează au învățat tehnica participând la training-uri conduse de către experți din Turcia. Designul unic al genților a fost creat de către tineri designeri din Ungaria, care au luat în calcul și specificul țării noastre.

Gențile ecoVOX sunt produse în cadrul Incubatorului de Afaceri Mici, creat de Keystone Moldova cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Sănătatea Mintală.

Petrom Moldova confirmă aportul său în cadrul proiectelor de responsabilitate socială.

Astfel, în data de 8 septembrie 2013, în cadrul evenimentului Family Weekend, au fost invitați și copiii de la centrul de plasament „Concordia” din satul Pârâta.
Aceștia au avut parte de o zi specială: clovn și facepainting, trambulină și tobogan, popcorn, vată de zahăr și înghețată, jocuri sportive, concursuri cu premii și cadouri de la Petrom.
De asemenea copiii au savurat câte un prânz gustos la cafeneaua stației Petrom, iar la sfârșitul evenimentului au primit și câte un cadou din partea companiei Petrom.

Va multumim dragi clienti,  pentru ca sunteti alaturi de noi si de copii care au nevoie de ajutorul nostru!

Anul acesta am decis sa renuntam la promotiile de iarna pentru a putea face fericiti cat mai multi copii din casa sociala Concordia - localitatea Pirita. Acest ajutor nu ar fi fost posibil fara suportul si contributia clientilor nostri. De aceea - Va multumim!

In luna Decembrie a anului 2012, am oferit televizoare si DVD player pentru cele 12 case de copii Concordia din localitatea Pirita.  Nu suntem la prima colaborare cu A.O. Concordia, si am incercat sa oferim mult mai mult decat suportul nostru material. Am oferit si ceea ce le lipseste cel mai mult - afectiunea si prezenta personala a cuiva care sa fie alaturi de ei. Ca scop principal, am stabilit ca pe parcursul acestui an, angajatii Petrom ce s-au oferit voluntari, sa efectuam mai multe vizite pentru  a fi alaturi de ei, si pentru a afla adevaratele nevoi si doleante ale acestor copii minunati.

In perioada 15-16 Octombrie 2012 am lansat campania "Coffee Day 2012" pentru a ajuta  o fetita de 5 ani ce sufera de  limfangiom de proporţii a gîtului, spatelui, a mînilor şi a degetelor.  Cu ajutorul clientiilor nostri, am reusit sa strancem banii colectati din vanzarile de cafea in zilele respective pentru Maria Capmoale. 

Pentru familia Capmoale este necesar orice fel de sprijin, deoarece tumoarea nu pur si simplu ameninţă viaţa Mariei – ea nu-i permite să respire,generând crize de sufocare care o lipsesc de posibilitatea de a duce un mod de viaţă normal, copila riscând în orice moment să moară în urma asfixiei. 

Cu ajutorul clientilor nostri  am donat Mariei Capmoale suma de 24 000 MDL, necesari pentru o parte din  interventiile chirurgicale. 

Va multumim dragi clienti,  pentru ca sunteti alaturi de noi si de copii care au nevoie de ajutorul nostru!

Anul acesta am decis sa renuntam la promotiile de iarna pentru a putea face fericiti cat mai multi copii din familiile social vulnerabile. Acest ajutor nu ar fi fost posibil fara suportul si contributia clientilor nostri. De aceea - Va multumim!
 
Saniutele Sperantei este un proiect social sub patronajul Consulatului Romaniei in Cahul, care are loc deja al 3-lea an concsecutiv. Petrom- Moldova de fiecare data este  alaturi de aces proiect, oferind suportul financiar si personal. Astfel, copiii din familiile social vulnerabile din raionul Leova si Hancesti, au primit ajutor material in forma de hainute, incaltaminte pentru iarna, carti si rechizite pentru scoala. 
Scopul principal al acestui proiect este de a ajuta familiile social vulnerabile si de a diminua abandonul scolar in regiune.