Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide
img_Header_Articole_Istoric_1100x367

Petrom Moldova – Punem Moldova în mişcare

Pentru prima dată în Republica Moldova Societatea Naţională a Petrolului "Petrom" S.A. România a fost înregistrată pe 16 octombrie 1998, prin deschiderea unui birou de reprezentanţă în Chişinău. Ca urmare a reorganizării sale, la 18 mai 2000, Î.C.S. "Petrom-Moldova" S.A. a fost oficial creată şi înregistrată de către Camera Înregistrării de Stat din Republica Moldova. Astfel, "Petrom-Moldova" a devenit o societate pe acțiuni cu capital străin.

Compania a început activitatea în anul 2000 prin achiziţionarea primei staţii de alimentare carburanți, situată pe str. Sarmizegetusa 24, Chișinău (PECO 01) şi construirea în 2001 a unui Centru Comercial de distribuție produse petroliere, amplasat pe str. Calea Orheiului 109, Chișinău (PECO 02).

Începând cu anul 2008, Petrom S.A. România, integrează Î.C.S. "Petrom-Moldova" S.A. în cadrul Grupului OMV, prin achiziționarea întregului pachet de acțiuni. 

În anul 2016 Î.C.S. "Petrom-Moldova" S.A. a fost reorganizată. Începând cu data de 28 decembrie și-a schimbat forma juridică de organizare, prin transformare, în Petrom-Moldova S.R.L..

În cei 20 ani de activitate, Petrom Moldova a cunoscut o dezvoltare continuă, astăzi gestionând o rețea de 80 de stații de alimentare cu produse petroliere pe întreg teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, compania deține 80 de magazine cu un asortiment larg de produse complementare. 

Fiind membru al unui grup internațional, Petrom Moldova are aceeași politică organizațională și managerială referitoare la calitatea produselor, mediu și securitate, similară celei adoptate de către colegii de peste hotare.

Compania care a pus fundamentul Petrom Moldova și care reprezintă un exemplu de succes al OMV Group este OMV Petrom. Aceasta este cea mai mare companie de petrol și gaze din România și cel mai important contribuitor la PIB-ul acestei țării.

OMV Petrom procesează țiței în rafinăria Petrobrazi (Ploiești, România), care, în urma procesului de modernizare din 2010 - 2014, a devenit cea mai performantă unitate de rafinare din România. Aceasta are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone pe an – combustibil suficient pentru alimentarea a 3 milioane de autovehicule pe parcursul unui an.

OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de aproximativ 780 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV.