Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Taxe de drum

Prin intermediul Cardului Petrom cu funcția ROUTEX poți călători asigurându-ți libera trecere prin stațiile de taxare, poduri și tuneluri fără a utiliza numerar. Pur și simplu selectezi metoda preferată de facturare a taxelor:

 • Pre-Pay: Plata în avans
 • Post-Pay: Facturare ulterioară

Cu un On-Board-Unit de tip Post-Pay eviți așteptarea inutilă și poți monitoriza oricând fiecare taxă plătită. Serviciile noastre de taxare acoperă toată Europa continentală - de la Atlantic la Marea Neagră.

Vei primi o listă a tuturor taxelor plătite împreună cu factura Petrom Moldova. Ele vor fi clasificate pe țări și servicii. Înregistrările, plățile și tarifele taxelor de drum sunt tratate în mod diferit în fiecare țară.

În Austria, este necesară o vinietă pentru toate autovehiculele de până la 3,5 tone, care folosesc rețeaua austriacă de autostrăzi și drumuri expres.

Peste 3,5 tone

Pentru autovehiculele și autobuzele cu o masă totală mai mare de 3,5 tone, este folosit sistemul GO de taxare pe kilometru cu unitatea de bord (OBU) numită GO-Box pe autostrăzile și drumurile expres din Austria. În plus față de distanța parcursă, ratele taxelor rutiere depind, de asemenea, de numărul de osii și de clasa de emisie EURO.

Următoarele sub-secțiuni sunt supuse unor tarife speciale de taxare pentru toate vehiculele:

 • Autostrada A9 - Pyhrn: Bosruck- și Gleinalmtunnel
 • Autostrada A10 -Tauern: Tauern- și Katschbergtunnel
 • Autostrada A11 - Karawanken: tunelul caravane
 • Autostrada A13 - Brenner: Distanța totală
 • Autostrada A13 - Brennero: Ieșirea Stubai
 • Drumul expres S16 - Arlberg: Tunelurile rutiere Arlberg

Link-uri importante:

GO Toll System

În Italia, taxa de drum pentru toate tipurile de autovehicule poate fi plătită prin TELEPASS. Cardul dumneavoastră Petrom cu funcția Routex vă oferă diferite opțiuni de a plăti taxa de drum prin intermediul facturii Petrom Moldova:

TELEPASS – acest mic dispozitiv poate fi folosit adițional față de VIAcard pentru facturarea electronică a tuturor tipurilor de autovehicule. Sistemul TELEPASS este atașat unui autovehicul, prin urmare aveți nevoie de un număr de înmatriculare pentru a vă înregistra. Există coridoare speciale TELEPASS la stațiile de taxare prin care puteți trece fără a vă opri.

 • Telepass EU – acest On-Board-Unit poate fi folosit nu numai în Italia dar și în Franța, Spania, Portugalia plus Tunelul Liefkenshoek din Belgia și autostrada A4 din Polonia. Cu dispozitivul Telepass DUAL beneficiați de costuri reduse și de mai puțină birocrație – deoarece nu mai aveți nevoie de un VIAcard pentru Italia. Înregistrați-vă acum și veți beneficia de avantajul de a folosi un singur On-Board-Unit pentru mai multe țări. 
 • myConsorzio – această nouă ofertă vă dă posibilitatea de a vă vedea volumele de taxe din Italia pe factura dumneavoastră și nu separat ca până acum; această facilitate include și procesarea simplă a returnării dumneavoastră de TVA din Italia. Cu myConsorzio puteți primi rambursarea de până la 13%* a taxelor de drum aferente autostrăzilor italiene. Orice companie comercială de transport rutier cu o licență de transport Europeană poate deveni membră a serviciului și va beneficia automat de reducerile acordate.

* Valabil pentru toți membrii myConsorzio. Rambursarea este calculată în conformitate cu numărul de kilometri care au fost conduşi pe șoselele supuse taxării rutiere din Italia, respectiv în conformitate cu clasa de emisie a vehiculelor de transport comercial pe an calendaristic, cu vehiculele de categoria N2 sau N3, și în baza deciziei Ministerului Italian de Transport. Valoarea procentului actual de rambursare pe clase de emisii din 2017 este următoarea: EURO III până la 7%, EURO IV până la 10% şi EUR V, VI sau EEV: până la 13%. Rambursarea sumelor se face după 18 luni, în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Suma rezultată va fi creditată pe factura cardului dumneavoastră Petrom Routex Card.

Vehiculele de până la 3,5 tone și cu o înălțime de sub 3 metri plătesc taxa de trecere pe autostradă înainte de a intra sau odată cu părăsirea acesteia, sau cu ajutorul unui On Board Unit (OBU) numit Liber-t.

Mai mult de 3,5 tone

Pentru vehiculele de peste 3,5 tone sau cu o înălțime mai mare de 3 metri, o taxa este percepută în Franța printr-un On Board Unit (OBU) numit TIS PL. TIS-PL OBU poate fi utilizat de asemenea și pentru tunelul Liefkenshoek în Belgia și pe autostrada A4 (Katowice - Cracovia) în Polonia.

Tarifarea se face în funcție de înălțimea vehiculului, greutatea sa și numărul de osii.

Telepass EU

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.

Pe drumurile spaniole este percepută o taxă pentru toate vehiculele. Taxa se plătește fie înainte de a intra pe autostradă sau la părăsirea acesteia, sau cu ajutorul unui On Board Unit (OBU) numit Via-T.

Telepass EU

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.

În Portugalia, toate vehiculele sunt supuse unor taxe. Tariful de taxare depinde de tipul de vehicul, numărul de osii și înălțimea vehiculului măsurată la prima osie. Taxa poate fi plătită fie manual, fie automat, prin intermediul On Board Unit (OBU) numit ViaVerde.

Telepass EU 

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.

În Belgia nu există nici o taxă de drum pentru vehiculele de până la 3,5 tone.

Mai mult de 3,5 tone

Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, sistemul de taxare Viapass susținut prin satelit, cu On-Board-Units (OBUs) diferite pentru fiecare număr de înmatriculare, este utilizat pentru colectarea taxei de drum în Belgia. Taxa pe kilometru se calculează pe baza clasei de emisii, greutății vehiculului și tipului de drum.

Există trei zone regionale de taxare în Belgia: regiunea flamandă, regiunea Bruxelles și regiunea valonă. Fiecare dintre aceste regiuni stabilește în mod independent taxa care trebuie plătită.

Link-uri importante:

Pentru autovehicule de până la 7,5 tone, în Germania nu se colectează nicio taxă rutieră.

De la 7,5 tone

Toate autovehiculele de 7,5 tone sau mai mari sunt obligate să plătească taxe rutiere pentru utilizarea autostrăzilor la operatorul Toll Collect al OBU (Unitate de Bord).

Dispozitivele OBU pot fi achiziționate online sau la stațiile de alimentare selecționate, cu Cardul dvs. OMV cu funcția ROUTEX. Vă ajutăm cu plăcere în procesul de înregistrare al dispozitivelor OBU. În plus, aproximativ 1.100 km de drumuri naționale cu patru benzi sunt supuse unei taxe rutiere.

Tarifele de taxare în Germania depind de clasa de poluare, de numărul de osii și de lungimea porțiunii de drum taxată.

Link-uri importante:

În Slovacia, vinietele sunt obligatorii pentru toate vehiculele de până la și inclusiv 3,5 tone (cu excepția motocicletelor) pe toate drumurile marcate cu semnul "Autostraße" și "Autobahn". Din 2016 Eurovinieta este disponibilă în Slovacia. Eurovinietele sunt disponibile în Slovacia în mod convenabil la orice stație de alimentare OMV cu Cardul dvs. Petrom cu funcția Routex.

De la 3,5 tone

Sistemul de taxare slovac MYTO aplică o taxă rutieră pentru autostrăzi, autobuze și drumuri naționale pentru autovehicule și autobuze (inclusiv rulote) de peste 3,5 tone. Taxele rutiere sunt achitate la operatorul SkyToll în totalitate în mod electronic prin intermediul unei unități de bord (OBU).

Vehiculelor le sunt alocate diferite categorii de tarifare, în baza masei totate maxime admise, numărului de osii și clasei de emisie. În cazul în care clasa de emisie nu este comunicată la momentul înregistrării și trebuie să fie dovedită, vehiculului îi este atribuit în mod automat clasa 0 și veți plăti taxe mai mari.

Link-uri importante:

În Ungaria există următoarele două tipuri de Euroviniete pentru vehicule de până la 3,5 tone, precum și pentru autobuze:

Eurovinietă regională: (vinietă regională):
           valabilă timp de un an calendaristic- termenul limită este 31 ianuarie

Vinietă națională:
          disponibilă timp de un an calendaristic, o lună și 10 zile

De la 3,5 tone

Se aplică o taxă rutieră pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone (cu excepția autobuzelor). În plus față de "Biletul Relațional", taxa rutieră în Ungaria poate fi, de asemenea, înregistrată și facturată folosind o unitate de bord (OBU), în avans (plătită înainte).

Tariful de taxare este compus din rută, tipul vehiculului, clasa de poluare și numărul de osii.

Link-uri importante:

Folosirea autostrăzilor și a tunelului Karawanken este obligatorie în Slovenia pentru toate autovehiculele.

Pentru autovehiculele de până la 3,5 tone se aplică obligatoriu o vinietă.

Peste 3.5 tone

Vehiculele cu greutatea maximă permisă peste 3.5 tone (vehicule grele), necesită o unitate noua DarsGo începand cu 1 Aprilie 2018. Unitatea DarsGo va calcula automat taxele de trecere în baza distanţei conduse, în funcţie de tipul vehiculului sau de categoria ratei de taxare şi de clasa de emisie EURO.

Utilizatorii sistemului DarsGo pot decide între optiunea Pre-Pay şi opţiunea Post-Pay, folosind Cardul Petromcu funcţia ROUTEX la staţiile OMV selectate în Slovenia.

Cu Petrom Routex Card poţi avea tot procesul sub control – uşor şi convenabil!

Luaţi-vă unitatea DarsGo parcurgând 5 paşi simpli:

1. Înregistraţi-vă pe Portalul DarsGo

Înregistraţi-vă compania şi autovehiculele pe Portalul DarGo

2. Încărcaţi-vă documentele

Încărcaţi două documente per autovhicul: certificatul de înmatriculare al autovehicolului şi dovada clasei de emisie

3. Imprimaţi recipisa de primire alocată dvs.

Imprimaţi şi salvaţi recipisa de primire cu codul de bare şi daţi-o şoferilor

Beneficiile dumneavoastră

 • Aveţi întregul proces sub control
 • Simplu şi rapid
 • Economisiţi timp
 • Mai puţină administrare
 • Fără birocraţie pentru şoferii dvs
 • Online 24/7

4. Ridicaţi unitatea dvs. DarsGo

Plătiţi 10 euro comision de administrare şi puteţi ridica unitatea dvs. DarsGo de la una din cele 19 staţii de alimentare OMV din Slovenia

5. Conectaţi unitatea DarsGo la Post-plată

Validaţi unitatea dvs. DarsGo pentru post-plata cu cardul dvs. Petrom cu funcția Routex

Beneficiile dumneavoastră

 • Reţea vastă în Slovenia
 • Unitatea DarsGo disponibilă imediat fără întărziere la trimitere
 • OBU este deja conectat
 • Conduceţi pe rutele pe care se percepe taxa de drum în regim de post-plată
 • O singură factură pe cardul Petrom cu funcția Routex
 • Tranzacţii detaliate

Link-uri importante:

În Croația toate vehiculele fac obiectul taxei de drum când intră pe un drum național sau pe o autostradă cu taxă. Nivelul taxei de drum depinde de categoria vehiculului, înălțimea, numărul de osii și greutatea maximă admisă. Plata se poate face folosind o unitate On Board (OBU).

Plata taxei de drum cu Petrom Routex Card

On Board Unit din Croația (dispozitiv ETC) oferă clienților OMV, cu ajutorul unui Petrom Routex Card, posibilitatea plății taxei de drum fără numerar pentru autoturisme și camioane. Tranzacția se face prin Pre-Pay (ro. Plată în avans), prin trimiterea de credit în avans prin SMS la stațiile de alimentare CRUDEX. Dispozitivul ETC nu este atașat mașinii și poate fi achiziționat de la toate punctele de distribuție ale operatorului croat al taxei de drum.

Începând cu 1 ianuarie 2019 vinietele electronice au fost introduse pentru toate autoturismele care circulă pe autostrăzile cu taxă din Bulgaria. De la 1 martie 2020, o nouă metode de colectare a taxei de drum a fost introdusă pentru toate vehiculele de peste 3.5 tone care tranzitează Bulgaria, vinieta electronică rămânând obligatorie doar pentru vehiculele de sub 3.5 tone.

Aceste viniete electronice pot fi achiziționate de la toate stațiile de alimentare OMV din Bulgaria. Pentru a găsi întotdeauna cea mai actualizată listă de site-uri, accesează SiteFinder de pe site-ul Routex.com. Pentru vehiculele sub 3,5 tone sunt disponibile viniete electronie pentru urmatoarele intervale de timp: anual, trimestrial, lunar, săptămânal și în perioada weekendu-lui.

De curând a fost instituit un sistem de colectare a taxelor de drum de la distanță pentru vehicule de peste 3,5 tone și care, totodată, înlocuiește vinetele electronice pentru camioane și autobuze de mare tonaj. Pentru a putea circula în continuare pe teritoriul bulgariei, OMV îți oferă „Route Pass” - un bilet unic valabil pentru o anumită rută - care poate fi plătit în avans cu cardul OMV la toate stațiile de alimentare OMV din Bulgaria și la câteva stații de alimentare OMV din Serbia. „Route Pass” va fi valabil 24 de ore din momentul activării sale.

Prețurile depind de tipul vehiculului și de masa maximă totală admisă din punct de vedere tehnic, de etapa sa EURO, de numărul total de osii și de categoria drumului. Îți poti calcula prețul „Route Pass” -ului utilizând calculatorul de pe Tollpass.bg.

Linkuri importante:

În Serbia toate vehiculele fac obiectul taxei de drum când intră pe un drum național sau pe o autostradă cu taxă. Nivelul taxei de drum depinde de categoria vehiculului, înălțimea, numărul de osii și greutatea maximă admisă. Plata se poate face folosind o unitate On Board (OBU).

OBU (dispozitiv TAG) este disponibil pentru autoturisme, precum și pentru autocamioane. Dispozitivul este valabil la 62 de stații de alimentare selectate în Serbia și creditul poate fi încărcat în avans folosind modalitatea Pre-Pay (ro. Plată în avans) la 15 stații de alimentare OMV. Este necesară încheierea unui contract cu operatorul sârb al taxei de drum pentru folosirea comercială a dispozitivului TAG.

Pentru autovehicule de peste 3,5 tone și motociclete, sunt percepute diferite taxe pe diverse drumuri cu taxă în funcție de traseu.

De la 3,5 tone

Pentru vehiculele care depășesc 3,5 tone, precum și autobuzele cu cel puțin 9 persoane (inclusiv Șoferul), există un sistem electronic de taxare viaTOLL. Taxele rutiere sunt plătite prin intermediul viaBOX, o unitate de bord (OBU).

Există un spațiu de depozitare pentru fiecare plată înregistrată prin viaBOX. Taxa rutieră depinde de clasa vehiculului, masa și clasa de emisie EURO.

Link-uri importante:

Localizator stații