Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Cu Petrom, viitorul prinde rădăcini! Campania de plantare a 20.000 de copaci

Locuim în una dintre cele mai despădurite țări din Europa, întrucât, potrivit statisticilor, Republica Moldova are un grad de împădurire de doar circa 11,4%. Acest lucru influențează negativ calitatea aerului pe care îl respirăm, apei pe care o bem și a pământului care ne hrănește. Compania Petrom își dorește să schimbe lucrurile spre mai bine și să pună umărul la înverzirea Republicii Moldova, iar un prim pas în acest sens este lansarea unei campanii de împădurire.

Timp de doi ani și jumătate, Petrom urmează să planteze 20.000 de copaci pe 5 hectare de teren din apropierea comunei Cruzești, într-o zonă despădurită, în care există un risc mai mare a producerii alunecărilor de teren.

Campania „Cu Petrom, viitorul prinde rădăcini” a fost lansată printr-o amplă acțiune de împădurire la care au participat 150 de voluntari și localnicii din Cruzești. Aceștia au plantat 4.000 de puieți de arțar, salcâm și frasin.

„Ceea ce se întâmplă astăzi aici este deja un plus pentru localitatea noastră pentru că, în Cruzești, cu regret, nu există nicio pădure. (...) Practic, astăzi, dăm startul unui calendar al plantărilor pentru această toamnă, dar și al unei ample acțiuni de salubrizare și de înverzire a satului nostru”, a declarat primarul comunei Cruzești, Violeta Crudu.

În doar 4-5 ani, noua pădure nu doar va salva localitatea Cruzești de procesele de eroziune a solului, dar și va contribui la extragerea a 1.200 tone de CO2 din atmosferă.

„Am observat că sărăcesc pădurile noastre, cele care au fost plantate de părinți, de bunei, de noi când eram elevi. Când am auzit de așa campanie m-am bucurat mult. Pentru noi facem, ca să lăsăm și noi ceva generațiilor viitoare”, a declarat Svetlana Bondarciuc, bibliotecară la Biblioteca publică din Cruzești, care a decis să dea o mână de ajutor la plantarea pădurii.

La lansarea campaniei de împădurire a participat și directorul general Petrom Moldova, Angel Tukhov, care a subliniat cât de important este ca marile companii să susțină comunitățile.

„Sustenabilitatea este un pilon cheie în strategia companiei și credem cu tărie că un viitor verde începe cu fiecare dintre noi, cu fiecare copac plantat, aproape de casă sau parte dintr-o viitoare pădure. Această campanie este o dovadă a angajamentului Petrom Moldova în contextul schimbărilor climatice, dar și a dorinței de a se implica nemijlocit în campania de inverzire a Moldovei”, a declarat Angel Tukhov, directorul general al Petrom Moldova.

Petrom este una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova. Misiunea acesteia este de a distribui carburanți de cea mai înaltă calitate, precum și a crește în mod sustenabil compania, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi economiei Republicii Moldova.